0374676772

Site pages

Intretinere Produse

Spalarea la masina automata

Cititi cu atentie eticheta produsului si nu depasiti niciodata temperatura de spalare indicata in simbolul vasului de spalare. Datorita generatiilor noi de detergenti cu o capacitate imbunatatita de spalare, pot fi evitate cu usurinta temperaturile ridicate de spalare.

95°C – se utilizeaza in cazul unor materiale textile ce trebuie sa fie sterilizate.

60°C – se utilizeaza preponderent in cazul rufelor albe sau colorate extrem de murdare. Noile generatii de detergenti devin la 60°C la fel de activi cum erau vechii detergenti la 90°C.

40°C – la aceasta temperatura se spala materialele textile albe sau colorate, normal murdare. La aceasta temperatura sunt protejate atat materialele, cat si culorile.

Pericolul de a colora imbracamintea, mai ales cea alba, poate fi redus considerabil daca tineti cont de cateva sfaturi:

Nu spalati niciodata textilele albe cu cele colorate sau in culori pastelate

Dupa spalarea unor rufe care se decoloreaza extrem de mult, de regula cele noi, porniti masina pe program scurt de clatire. Sunt eliminate astfel resturile de coloranti ramase in tamburul masinii.

Curatati periodic filtrul de scame deoarece acolo sunt retinute scamele si resturile de coloranti. Astfel, evitati patrunderea resturilor de coloranti la urmatoarea spalare.

Datorita prelucarii lor, materialele inchise la culoare contin deseori excedent de culoare. Pentru a inlatura acest excedent se recomanda spalarea manuala a articolului respectiv inaninte de prima purtare.

Spalarea manuala

Atunci cand intalniti simbolul de spalare manuala inseamna ca acel articol contine fibre care nu rezista mult timp spalarii automate. In aceasta categorie se inscriu compozitiile speciale ale materialului cu fibre sensibile sau o prelucrare deosebita cum ar fi armatura din sutien. In unele cazuri mai grave se pot provoca defectiuni la masina de spalat.

Detergent

Subdozarea sau supradozarea: daca se foloseste prea putin sau prea mult detergent materialele pot fi afectate. Cantitatea detergentului folosit se stabileste in functie de gradul de murdarire al lenjeriei si de cel de duritate a apei. Indicatii cu privire la cantitatea de detergent necesara se regasesc pe ambalajele detergentilor.

Balsamul de rufe

Balsamul confera materialelor textile un tuseu moale, alunecos. Pot aparea insa efecte negative daca nu este utilizat cum trebuie. Spre exemplu, balsamul provoaca desprinderea firelor de elastan din materialul articolelor de lenjerie intima. Astfel, puterea de modelare a materialelor scade. Prin folosirea balsamului in cazul unor materiale sintetice fara elastan acestea isi pierd incarcatura electrostatica.

Uscarea

Majoritatea produselor de lenjerie intima pot fi uscate in uscatorul de rufe, insa prin acest procedeu materialele si culorile sunt supuse unor solicitari suplimentare, uzura acestora fiind mai rapida.

Intretinerea lenjeriei intime

Textilele albe se spala cu detergent automat/universal, cu respectarea cantitatilor de dozare indicate pe ambalajele detergentilor.

Textilele colorate se spala cu detergent pentru rufe fine sau colorate, cu respectarea cantitatilor de dozare indicate pe ambalajele detergentilor.

De la gradul 2 de duritate a apei se recomanda folosirea unui dedurizator care impiedica depunerile de calcar iar rufele nu vor capata un aspect gri.

Textilele cu aplicatii de dantela necesita o ingrijire deosebita. Evitati intinderea deosebita a acestora la imbracare/dezbracare.

Dupa spalarea articolelor de lenjerie intima este de preferat sa nu utilizati un balsam de rufe. Acesta poate provoca desprinderea firelor de elastan din material.